OKULUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1933 yılında üç yıllık eğitim veren ilkokul olarak açılmıştır. 1940 yılında eğitim süresi beş yıl olan ilkokul statüsüne kavuşmuştur. 1953 yılında şimdiki okul arazisinin güney ucuna üç derslikli okul binası yapılmış ve 1988 yılına kadar bu binada hizmet vermiştir.

1973-1974 Öğretim yılında şahsa ait bir binada Şinik Ortaokulu açılmış ve 1984 yılında mevcut ilkokulun lojman kısmına taşınarak yeni okul yerleşkesi yapılıncaya kadar bu şekilde devam edilmiştir. Her iki okul 04.10.1989 tarihinde Şinik İlköğretim Okulu olarak birleşerek sekiz derslikli yeni binasına taşınmıştır.

Mevcut sekiz derslikli bina oluşan ihtiyacı karşılamayınca Şinikli Hacı Ömer AKYÜZ adlı hayırsever tarafından ilave bir kat ve çatı katında toplantı salonu yaptırılmıştır.

İlkokul ve ortaokul 2014 yılında ayrılmış, mevcut bina Şinik İlkokulu olarak hizmet vermeye devam etmiştir. Ortaokul kısmı Dörtyol mahallesinde bulunan Dörtyol Ortaokuluna taşınmıştır.

Okulumuzda halen aktif olarak kullanılan

7        Derslik

1        Laboratuvar

1 Kütüphane

1 Mescit

1 Yemekhane Bölümü

1 Spor Odası

1 Arşiv Odası

1 Hizmetli Odası

1 Destek Eğitim Odası

1 Çok Amaçlı Salon

1 Öğretmenler Odası

1 Müdür Yardımcısı odası

1 Müdür Odası bulunmaktadır.

Okulumuz pandemi döneminde Trabzon ilinde "Okulum Temiz Belgesi" almaya hak kazanan ilk okuldur.

Okulumuz Fatih Projesi 3. Faz kapsamındadır. Bu bağlamda çalışmalar sürmektedir.

21.03.2022 159